Які жалюзі кращі?

Жалюзі горизонтальні

Горизонтальні жалюзі поєднують в собі красу, якість, практичність і доступну ціну. Вони чудово підходять для дому та офісу і чудово захищають від сонця. За горизонтальними жалюзі дуже легко доглядати, вони не вбирають вологу і не втрачають свій вигляд довгий час.

Горизонтальні жалюзі  з алюмінію найбільш універсальні, підходять для будь-якого приміщення, довговічні і легкі в догляді. Існує два основних варіанти конструкції горизонтальних жалюзі - зовні вікна і між склом. Причому як у першому, так і в другому випадку жалюзі прості й зручні в управлінні, завдяки чому ви зможете з легкістю регулювати рівень освітленості кімнати, а ввечері сховатися від сторонніх очей.

Горизонтальні жалюзі випускаються не тільки в звичному білому кольорі, але також існують у великому розмаїтті кольорів. Тому їх можна підібрати під будь-який стиль і колір інтер'єру. Горизонтальні жалюзі кріпляться різними способами - до стелі, у віконний проріз і до стіни. Що стосується ламелей, то стандартна їх ширина в горизонтальних жалюзі - 25 мм.

Горизонтальні жалюзі - це класика, перевірена часом. Незважаючи на те, що зараз існує велике різноманіття жалюзі, саме горизонтальні залишаються на піку популярності.
Жалюзі вертикальні тканинні.

Самі по собі вертикальні жалюзі виглядають лаконічно і стильно, але якщо є потреба додати до вигляду приміщення деяку родзинку, витончений шик і ауру оригінальності, можна скомбінувати їх з тими ж шторами, гардинами і ламбрекенами.

В порівнянні з горизонтальними, вертикальні жалюзі здаються затишнішими і зручнішими в застосуванні. Регулювати освітлення досить легко: обертаються ламелі, тобто вертикальні полотна, причому кут повороту майже такий же, як і у горизонтальних "побратимів". 

Повне їх відкривання влаштоване набагато зручніше, ніж у горизонтальних: можна просто зрушити жалюзі, як це роблять із звичайними шторами (від центру на край, з краю на край), тобто відкриваються вони практично без зусиль завдяки легкій конструкції.

Знайти застосування вертикальним шторкам можна не лише на віконних отворах. Вертикальні жалюзі можуть приховати від сторонніх очей усі ніші в кімнаті або шафи з відкритим внутрішнім простором. З їх допомогою можна зробити оригінальну перегородку в робочому кабінеті. На випадок поломки: міняти усю конструкцію немає необхідності, можна просто замінити одну ламель, що вийшла з ладу.

Окрім легкої, ергономічної конструкції треба відмітити, що вертикальні жалюзі - це ще і різноманітність матеріалів і можливість нанесення на поверхню "завісок" оригінальних малюнків, вибрати які Ви можете на власний розсуд.